Bayer Leverkusen, aproape de un nou record european

„Acesta este un moment foarte special pentru club. A câștiga Bundesliga pentru prima dată în 120 de ani este ceva extraordinar. Jucătorii sunt cei mai buni. Aceasta este cea mai bună echipă. Sunt foarte mândru de toți. Este o onoare pentru ei și pentru mine să lucrăm într-un astfel de club”, a spus antrenorul principal al lui Bayer.

Interesant este că atunci când Xabi Alonso a devenit antrenorul principal al lui Bayer sezonul trecut, echipa era doar pe locul 17 în Bundesliga.

Cu toate acestea, aceasta nu este singura realizare pentru Bayer. Echipa Leverkusen și-a extins seria neînvinsă în acest sezon la 43 de meciuri în toate competițiile. Această realizare egalează recordul pentru cele mai multe meciuri fără înfrângere între cluburile din primele cinci ligi, un record deținut anterior de Juventus.

Juventus a stabilit recordul din mai 2011 până în mai 2012.

Dacă Bayer Leverkusen nu pierde în fața lui West Ham United în manșa secundă din sferturile de finală Europa League, joia viitoare, echipa germană va deveni deținătoarea recordului de necontestat. Prima manșă de la Leverkusen s-a încheiat cu o victorie cu 2-0 a „Farmaciștilor”.

În următorul meci din Bundesliga, Bayer se va confrunta cu Borussia Dortmund, deși acest meci nu va avea nicio semnificație în clasamentul echipei lui Xabi Alonso.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *