Az utazási tilalom alatt álló oroszoknak öt napon belül le kell adniuk útlevelüket

A Reuters információi szerint a hétfőtől hatályba lépő kormányhatározat értelmében azoknak az oroszoknak, akiket eltiltottak a külföldi utazástól, az értesítéstől számított öt napon belül át kell adniuk útlevelüket a hatóságoknak.

Az orosz törvények lehetővé teszik a hatóságok számára, hogy utazási tilalmat rendeljenek el az emberek különböző kategóriáira, ideértve a hadköteleseket, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) alkalmazottait, az elítélteket vagy azokat, akik államtitkokhoz vagy különleges jelentőségű információkhoz férnek hozzá.

A visszaküldött útlevelet az azt kibocsátó hatóságok, például a belügyminisztérium vagy a külügyminisztérium őrzik. Az utazási tilalom feloldása után az útlevél a kormányrendelet szerinti kérelem kitöltésével vehető át.

Az elfogadott határozat szerint azoknak, akiknek utazási jogát katonai vagy alternatív polgári szolgálatba vétel miatt ideiglenesen korlátozták, katonai igazolvány szükséges, amelyhez csatolni kell a szolgálat teljesítését igazoló igazolást.

A Financial Times márciusban az ügyhöz közel álló, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva felfedte, hogy az orosz biztonsági szolgálatok lefoglalták az állami vállalatok vezető tisztségviselőinek és vezetőinek útlevelét, hogy megakadályozzák külföldi utazásukat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *