Az ukrán elnök meglepetés-látogatást tett Brüsszelbe a NATO-Ukrajna Tanács ülésére

Ma az ukrán elnök, Volodymyr Zelenski meglepetés-látogatást tett Brüsszelbe, ahol a NATO-Ukrajna Tanács ülése zajlik. Ez a találkozó folytatja a NATO és Kijev közötti kapcsolatok megerősítését, hangsúlyozva a régióra vonatkozó fenyegetések fontosságát.

Zelenski elnök csatlakozik a NATO főtitkárához, Jens Stoltenberghez, az Ukrajna Védelmi Csoport találkozóján a közös védelemről folytatott megbeszéléseken. Az ülés fő témája a katonai segély nyújtása a téli időszakra, annak érdekében, hogy Ukrajna képes legyen visszaverni esetleges orosz támadásokat az energiainfrastruktúra ellen, és támogatni az ukrán ellenoffenzívát.

A találkozó keretében a NATO tagországok védelmi miniszterei megvitatják Finnország és Észtország közötti Balti-tengeri esetet is, amelyben Finnország egy külső cselekedetet vádol meg, amely megrongálta a gázvezetéket és a kommunikációs kábelt, amely Finnországot Észtországhoz köti.

Továbbá várható, hogy azzal számolnak, hogy az izraeli védelmi miniszter is csatlakozik a NATO társminisztereinek egy sürgős videokonferenciás üléséhez, amely holnapra van tervezve. Ez a találkozó a Hamas által szombaton nagy léptékű támadással Izrael ellen indított akció következményeinek megvitatását célozza.

Facebook

Comentarii

62 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *