Az oroszok azt állítják, hogy megsemmisítettek egy ukrán kommandót

Csütörtökön az orosz inváziós hadsereg arról számolt be, hogy a megszállt Dél-Ukrajnában visszaverte a kijevi különleges erők egy kommandóját, azt állítva, hogy „legfeljebb 25 katonát” megölt, egyet pedig elfogott. Az értesülést az ukránok részben megerősítették.

Az orosz védelmi minisztérium közleményt adott ki, amely szerint katonái megsemmisítettek egy ukrán szabotázscsoportot a 73. haditengerészeti különleges műveleti központból, amely motorcsónakokkal próbált megérkezni a Tendrivszkai földszoros közelében, a megszállt ukrajnai Herszon régióban.

„Egy gyors csata végén a csoport négy hajója megsemmisült és elsüllyedt, az ötödik pedig visszatért” – tette hozzá a minisztérium. Az orosz hadsereg szerint az ellenség vesztesége 25 ukrán katona volt, akik közül egy fogságba esett.

Az ukrán különleges erők megerősítették, hogy a 73-as Tengerészeti Különleges Műveleti Központ harcosai „hősiesen meghaltak egy harci küldetés során”. A kijevi sajtóközlemény nem fedte fel a halottak pontos számát, sem a helyükről és a dátumról.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *