Az orosz erők lerombolták a legnagyobb erőművet Kijev közelében

Az orosz erők pusztító támadást indítottak Ukrajna elektromos infrastruktúrája ellen, teljesen tönkretéve Kijev térségének legnagyobb erőművét.

A Centrenegro cég által üzemeltetett Tripliska hőerőművet egy 82 drónnal és rakétával végrehajtott hatalmas támadás célpontjaként igyekeztek megrongálni az ország létfontosságú infrastruktúrájában. A támadás azután történt, hogy márciusban egy újabb erőművet semmisítettek meg Harkiv régióban, és egy másik erőművet foglaltak el az orosz erők 2022-ben a donyecki régióban.

A támadás nyomán jelentősen megnőtt az ukrán energiarendszer ellenálló képességével kapcsolatos félelem, mivel az infrastruktúra az orosz invázió kezdete óta szisztematikus támadások célpontja. Volodimir Zelenszkij elnök megismételte felhívását a nyugati államokhoz, hogy biztosítsanak légvédelmi rendszereket annak érdekében, hogy megvédjék az országot az orosz agressziótól.

Az ukrán hatóságok azonban arra figyelmeztettek, hogy ha az orosz támadások intenzitása folytatódik, kifogyhat a lőszerük, és nehéz döntéseket kell hozniuk a védelmi célok prioritásáról.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *