Az Orbán által létrehozott csoport 84 képviselővel jut be az Európai Parlamentbe

Az Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezette „Hazafiak Európáért” szélsőjobboldali nacionalista csoport a mai napon hivatalosan is a harmadik legnagyobb képviselőcsoport lett az Európai Parlamentben.

A lenyűgöző számú, 84 európai parlamenti képviselőből álló szövetség célja a nemzeti szuverenitás és a kulturális identitás értékeinek előmozdítása az Európai Unión belül.

A csoport megválasztott elnöke Jordan Bardella, aki a közelmúltban a francia Rassemblement National formációban aratott sikereiről ismert. Bardella, aki a szélsőjobboldali parlamenti választások győzelme esetén miniszterelnökké válhatott volna Franciaországban, hangsúlyozta, hogy „a Patriots for Europe az identitásukat és szabadságukat védelmező európai polgárok tízmillióinak reményét jelenti”.

A szövetségben különböző európai pártok vesznek részt, köztük a magyar Fidesz, az olasz Liga, a spanyol VOX és mások, ami „a tagállamok szuverenitásának külső hatásokkal szembeni erősítésére hivatott közös platformot tükröz”.
Első alelnöknek a fideszes Gál Kingát nevezték ki, az alelnökök között Csehország, Olaszország, Hollandia, Portugália és Ausztria képviselői is vannak.

Végül, de nem utolsósorban Philip Claeys, az Identitás és Demokrácia frakció korábbi főtitkára tölti be az új frakció főtitkári posztját az Európai Parlamentben.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *