Az izraeli védelmi miniszter potenciális erőszakos cselekményekre figyelmeztet a ramadán idején

Yoav Gallant, Izrael védelmi minisztere kedden figyelmeztetést adott ki Irán, a Hamász csoport és a Hezbollah milícia által tervezett erőszakos akciók miatt a muszlimok szent hónapja, a ramadán idején.

Gallant azzal érvel, hogy ezek az entitások kihasználhatják ezt az időszakot, hogy erőszakot generáljanak a megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben.

A védelmi miniszter kiemelte, hogy a Hamász célja, hogy a ramadánt tervének második szakaszává alakítsa, a Templomhegyre és Jeruzsálemre összpontosítva. Hangsúlyozta, mennyire fontos az éberség és a felelőtlen kijelentések elkerülésével az eszkaláció elkerülése.

Emellett Itamar Ben Gvir nemzetbiztonsági miniszter felszólította a muszlim palesztinok bejutását a mecsetek esplanádjára a ramadán idején. Ez a kérés a Hamász korábbi felhívásaival összefüggésben szól a palesztinokhoz, hogy lázadjanak fel minden olyan lépés ellen, amely megtagadja tőlük az Al Aksza mecsethez való hozzáférést.

Yoav Gallant rámutatott, hogy a Hamász fő célkitűzését Irán és a Hezbollah erősíti, kijelentve, hogy ezek az entitások kapcsolatban állnak egymással, és egy, az Iráni Iszlám Köztársaság által irányított regionális mechanizmus részét képezik.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *