Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) vádolja a Hamást, hogy civileket használ „emberi pajzs” céljaira, és terrortisztviselők infrastruktúráját rejtik a Gázai-övezet civil területein

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) súlyos vádakkal illették hétfőn a palesztin iszlamista Hamasz szervezetet, amiért civileket használ „emberi pajzs” céljaira, és a Gázai-övezet lakott területein rejti el a terrortisztviselők infrastruktúráját. Az IDF ezeket az állításokat egy bejegyzésben tette közzé a korábbi Twitterként ismert X közösségi platformon.

Az „Hamasz háborús bűnei” címen közzétett listán az IDF hangsúlyozza, hogy a Hamasz „megsérti és megszentségteleníti a holttesteket”, „szándékosan öl meg civileket” és „civil személyeket rabol el és tart fogva”. Ezek a vádak az Izrael és a Hamasz közötti legutóbbi összecsapások keretében merültek fel.

A Hamasz, egy olyan szervezet, amit az Európai Unió (EU), az Egyesült Államok és Izrael is terrorszervezetként minősít, szombaton reggel meglepetésszerű támadást indított Izrael területén, felfegyverzett palesztinokkal, akik a tengeren, szárazföldön és légi úton is bejutottak.

A palesztin szervezet emellett több ezer rakétát is kilőtt Izrael területére, amire Izrael válaszolt ellentámadással. Az izraeli hatóságok szerint a Hamasz százakat ölt meg és több mint száz embert rabolt el, köztük nőket, gyerekeket és idős embereket, akiket a Gázai-övezetbe szállított.

Válaszul az izraeli légi erők támadásokat hajtottak végre a Hamasz több célpontja ellen a Gázai-övezetben, ezzel tovább fokozva a feszültségeket a régióban.

Facebook

Comentarii

141 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *