Az izraeli hadsereg 1500 Hamasz-harcos holttestét találta Izrael területén a Gázai övezetből indított támadás után

Egy olyan bejelentésre ébredtünk a világ, amely ismét megdöbbentette a nemzetközi közösséget. Az izraeli hadsereg kedd reggel azt nyilatkozta, hogy „kb. 1500 holttestet” találtak a Hamasz harcosainak Izrael területén, miután a palesztin iszlamista mozgalom szombaton reggel indította a Gázai övezetből származó támadást. Ez a felfedezés újra megrengeti a régiót, és tovább növeli az amúgy is feszült helyzetet.

„A Hamasz harcosainak kb. 1500 holttestét találtuk Izrael területén a Gázai övezet körül” – jelentette ki Richard Hecht ezredes, az izraeli hadsereg szóvivője. Ez a lenyűgöző szám tükrözi az izraeli déli területekre indított, példátlan méretű támadás súlyosságát, amelyben először az izraeli hadsereg még ezer infiltráló palesztin harcosról beszélt.

A harcok negyedik napjában az izraeli hadsereg bár nehezen, de „többé-kevésbé visszaszerezte a határvonalhoz vezető kerítés feletti ellenőrzést” – tette hozzá Hecht ezredes. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy továbbra is fennáll az infiltráció veszélye, és a készültség továbbra is érvényben marad az újabb incursiók megakadályozása érdekében.

Ugyanakkor a nyilatkozataiban egyfajta remény is felfedezhető. Kijelentette, hogy „tudjuk, hogy az éjszaka folyamán senki sem jutott be” Izrael területére a Gázai övezetből, ami arra utal, hogy a közvetlen fenyegetés valószínűleg csökkenni kezd.

Emellett az izraeli hadsereg már „majdnem befejezte” a határhoz közeli 24 település evakuálását, ahol a lakosság biztonságát az ott zajló konfliktus idején kell garantálni.

Facebook

Comentarii

179 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *