Az FBI igazgatója látogatást tett Romániában

A tegnapi napon Christopher Wray, az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója a bukaresti állami minisztérium székhelyén találkozott Románia főügyészével, valamint a fő DIICOT osztályok vezetőivel és a Nemzeti Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) .

A megbeszélések fő témája a bukaresti igazságügyi hatóságok és az FBI közötti együttműködés erősítése volt, hangsúlyozva, hogy ezen intézmények között már most is szilárd az együttműködés.

A találkozó jelentős része volt a DNA vezetője, Marius Voineag és az FBI igazgatója között megkötött megállapodás, amely intenzívebbé teszi a két intézmény közötti információcserét. A megállapodás értelmében az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság igazságügyi rendőrei képzésben és oktatásban részesülnek az FBI ügynökeitől az Amerikai Egyesült Államokban.

Ez a kezdeményezés támogatja a korrupció elleni küzdelmet és a nyomozások fokozását Romániában, hozzáférést biztosítva a DNA-nak az amerikai ügynökség által használt nyomozati eszközökhöz és módszerekhez.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *