Az Európai Unió humanitárius légihidat nyit Gáza felé Egyiptomon keresztül – jelentette be Ursula von der Leyen

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen bejelentette, hogy Brüsszel humanitárius légi hídat szervez a Gázai övezet felé, Egyiptom révén. A kezdeményezés célja a Gázai palesztinok sürgősségi segélyezése és támogatása. Az első két humanitárius járat még ezen a héten indul.

Az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a Gázai palesztinok segítségre szorulnak, és nem tehetik meg a konfliktus költségeit. A humanitárius légi híd több járatból áll majd Egyiptomba, hogy a területen működő humanitárius szervezeteknek segítséget szállítsanak a Gázai övezetbe. Ezek az első két járat az UNICEF segélyszállítmányokat szállítják, ideértve a menedékhelyekhez szükséges eszközöket, gyógyszereket és higiéniai csomagokat.

Ursula von der Leyen emellett bejelentette, hogy az Európai Unió humanitárius segítségnyújtását a Gázai övezetnek triplázza meg, 25 millió euróról 75 millió euróra. Annak ellenére, hogy korábbi diplomáciai erőfeszítések nem jártak sikerrel a tűzszünet kialakításában a térségben, a helyzet továbbra is feszült marad, és Izrael olyan intézkedéseket tett, hogy kezelje a lehetséges fenyegetéseket.

A térségi konfliktusok emberi veszteségekhez vezettek, és a Gázai hatóságok legalább 2 750 halálesetet jelentettek, köztük sok civilt.

Facebook

Comentarii

43 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *