Az Európai Unió 50 millió eurós humanitárius segítséget nyújt a Gázai övezetnek

Az Európai Unió (EU) 50 millió euró értékű további humanitárius segítséget nyújt a Gázai övezetnek – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, a CNN beszámolója szerint.

Az EU első 56 tonna segélyt már leszállította a Gázai övezetbe két repülőjárattal Egyiptomon keresztül, tájékoztatta a sajtót a brüsszeli EU-csúcs első napján tartott sajtótájékoztatón az Európai Bizottság elnöke.

A csúcs első napján az uniós tagállamok vezetői aggodalmukat fejezték ki a Gázai övezet helyzetének romlása miatt, és az emberi szükségletek kielégítése érdekében „emberi folyosókhoz és emberi szünetekhez” szólítottak fel.

Azonban nem hívtak fel „tűzszünetre” a Gázai övezetben dúló háborúban.

Ursula von der Leyen és az Európai Tanács elnöke, Charles Michel hangsúlyozták az EU elkötelezettségét a humanitárius válság megoldása iránt.

Az EU kapcsolatban áll a régió vezetőivel annak érdekében, hogy előmozdítsa a humanitárius területen történő megoldásokat és segítse a túszok szabadon bocsátását – közölte Charles Michel.

A Hamas képviselőinek részvételére vonatkozó kérdésre válaszolva Charles Michel elmondta, hogy nem látja, hogy a csoportnak bármilyen szerepe lehetne, és emlékeztetett arra, hogy az EU, ahogyan Izrael és az Egyesült Államok is, terrorista szervezetnek tekinti a Hamast.

Facebook

Comentarii

67 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *