Az Egyesült Államok támogatást ígér Ukrajnának annak ellenére, hogy a segélyek a Kongresszusban elakadtak

Az Egyesült Államok Kongresszusában tapasztalt nehézségek ellenére Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter biztosította, hogy az Egyesült Államok nem fogja elhagyni Ukrajnát a németországi látogatása során.

Mivel Ukrajna fegyverhiánnyal néz szembe Oroszországgal folytatott háborújában, Lloyd Austin határozott támogató nyilatkozatokat adott ki.

A megválasztott republikánusok vonakodása miatt több mint 60 milliárd euró értékű segélyt blokkoltak a Kongresszusban, de a Fehér Háznak csak 300 millió dolláros további csomagot sikerült felszabadítania Ukrajna számára.

Ezenkívül Joe Biden kormánya új ideiglenes katonai segélyprogramot jelentett be, amelyet a közelmúltbeli amerikai katonai megtakarításokból finanszíroztak. Ezeket az összegeket kritikus lőszerek vásárlására fordítják Ukrajna számára, de az amerikai tisztviselők elismerik, hogy ez csak átmeneti megoldás.

Az amerikai védelmi miniszter ugyanakkor hangsúlyozta az Egyesült Államok eltökéltségét, hogy Ukrajnának biztosítsa a szükséges erőforrásokat az orosz agresszió elleni küzdelemhez. Emellett Európából is érkezhet katonai támogatás, miután az EU tagállamai megállapodtak egy 5 milliárd eurós Ukrajna katonai segélyalapról.

Mivel a feszültség továbbra is magas, Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter becslése szerint több mint 315 000 orosz katona vesztette életét vagy sebesült meg Oroszország ukrajnai inváziója 2022 februári kezdete óta, ami alátámasztja Moszkva kiterjedt erőfeszítéseit az Ukrajna elleni agresszió támogatására, amelynek becsült pénzügyi költsége is lesz. 211 milliárd dollárig.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *