Az éghajlatváltozás miatt veszélyeztetett alkalmazottak

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) éles figyelmeztetést adott ki, felhívva a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyekkel világszerte szembesülnek a munkavállalók az egyre súlyosabb éghajlatváltozás miatt.

A Sky News információi szerint a globális munkaerő több mint 70%-a ki van téve az ezekkel a változásokkal kapcsolatos kockázatoknak, amelyek évente több százezer halálesethez vezetnek.

A helyzet még riasztóbb a szegény országok munkavállalói számára, akik jobban ki vannak téve a szélsőséges időjárás káros hatásainak, például az elhúzódó hőhullámoknak, aszálynak, tüzeknek és hurrikánoknak.

Az alkalmazottak másik nagy veszélye a sugárzás és a légszennyezés, amely körülbelül 1,6 milliárd embert érint világszerte.

Az ILO jelentése szerint a levegőszennyezés évente mintegy 860 000 halálesetet okoz a szabadtéri dolgozók körében. Ezenkívül a túlzott hőség és a káros sugárzás évente körülbelül 19 000 foglalkozási halálesetért felelős.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet felszólította a kormányokat, hogy tegyenek sürgős lépéseket a munkavállalók védelme és a növekvő fenyegetések kezelése érdekében, hangsúlyozva, hogy összehangolt globális fellépésre van szükség az éghajlatváltozás munkaerőre gyakorolt ​​hatásának ellensúlyozására.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *