Az antiszemita cselekmények riasztó növekedése 2023-ban

Az Anti-Defamation League (ADL), egy egyesült államokbeli zsidó szervezet, riasztó jelentést tett közzé, amely rávilágít az antiszemita cselekmények példátlan növekedésére 2023-ban.

Az éves jelentés szerint az antiszemita cselekmények riasztó mértéket értek el. a Gázai övezetben Izrael és a Hamász palesztin iszlamista mozgalom közötti konfliktust követően.

Jonathan Greenblatt, az ADL New York-i vezetője azt mondta, hogy „a Hamász 2023. október 7-i, Izrael elleni szörnyű támadásának következményeit a zsidó közösségek elleni gyűlöletcunami követte szerte a világon”.

A Tel Avivi Egyetemmel együttműködésben készült jelentés azt mutatja, hogy 2023-ban az antiszemita incidensek száma jelentősen megnőtt az előző évhez képest a legtöbb jelentős zsidó közösséggel rendelkező országban, köztük az Egyesült Államokban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Olaszországban. , Brazília és Mexikó.

Az Egyesült Államokban az antiszemita incidensek száma riasztóan megduplázódott, 7523-ra nőtt a 2022-es 3697-hez képest. Ezek közé tartozik a zaklatás, vandalizmus, valamint a zsidó tulajdonú vállalkozások, zsidó intézmények és szervezetek, valamint zsidó diákok elleni támadások.

A jelentés szerint Franciaországban a 2022-es 436-ról 1676-ra nőtt az antiszemita incidensek száma 2023-ban, a fizikai támadások száma pedig 43-ról 85-re.

Az Egyesült Királyságban is aggasztóak voltak a számok: az antiszemita incidensek száma a 2022-es 1662-ről 2023-ra 4103-ra emelkedett, beleértve a 266 fizikai támadást.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *