Az Amazont megbírságolták Lengyelországban az ügyfelek félrevezetése miatt

A lengyel versenyhatóság (UOKiK) 31 millió zloty (körülbelül 7,8 millió dollár) pénzbírságot szabott ki az amerikai Amazonra, azzal vádolva, hogy félrevezette a vásárlókat a termékek elérhetőségével és szállítási dátumával kapcsolatban. Az Agerpres által átvett Reuters szerint az UOKiK-t értesítették azon fogyasztók panaszairól, akik nem kapták meg rendeléseiket.

Tomasz Chrostny, az UOKiK vezetője elmondta, hogy „az átlagfogyasztónak joga van azt feltételezni, hogy a kereskedők által kínált vásárlási lehetőségek, elérhetőség és szállítási határidők nem megtévesztőek”. A hatóság megvizsgálta az Amazon gyakorlatát, ideértve a rendelés leadására vonatkozó határidők megjelenítését anélkül, hogy garantált volna, hogy a megadott határidőn belül kiszállításra kerül.

Válaszul az Amazon sajtóirodája bejelentette, hogy fellebbez a bírság ellen, megjegyezve, hogy a legtöbb szállítást időben megtörténik, és elkötelezett a vásárlói élmény javítása iránt. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy minden olyan országban szigorúan betartják a törvényeket, ahol működnek, és nem értenek egyet az UOKiK által kiszabott értékeléssel és bírsággal.

Az Amazon, amely az Alphabet (a Google anyavállalata), az Apple, a Meta és a Microsoft mellett az öt legnagyobb amerikai technológiai vállalat közé tartozik, több mint 30 milliárd dolláros nettó nyereségről számolt be a tavalyi évben.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *