Avioanele și navele chineze rămân în jurul Taiwanului după încheierea exercițiilor

Avioanele de război și navele marinei chineze se află încă în apele din jurul Taiwanului, a declarat marți Ministerul Apărării din insulă, după încheierea a trei zile de exerciții de război, în timp ce președintele taiwanez Tsai Ing-wen a criticat Beijingul pentru comportamentul său „iresponsabil”.

China a început exercițiile sâmbătă, după ce Tsai s-a întors la Taipei în urma unei întâlniri la Los Angeles cu președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy. China, care a avertizat SUA să nu-i permită lui Tsai să viziteze sau să se întâlnească cu McCarthy, nu a renunțat niciodată la utilizarea forței pentru a aduce insula guvernată democratic sub controlul Beijingului. Guvernul Taiwanului contestă ferm pretențiile Chinei.

Deși China a declarat luni seară că exercițiile s-au încheiat, Ministerul Apărării din Taiwan a precizat că a reperat nouă nave chineze și 26 de aeronave, inclusiv avioane de luptă J-16 și Su-30, care efectuau patrulări de pregătire pentru luptă în jurul insulei marți dimineață.

Guvernul taiwanez a denunțat în mod repetat exercițiile, dar a declarat că nu va escalada sau provoca.

Facebook

Comentarii

87 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *