Autoritățile ucrainene acuză Rusia că-și execută prizonierii

Autoritățile ucrainene au lansat acuzații grave împotriva armatei ruse, afirmând că aceasta este implicată în crime de război după ce au executat mai mulți soldați ucraineni care și-au semnalat intenția de a se preda. Informația vine în contextul viralizării unui scurt videoclip pe rețelele de socializare, a cărui autenticitate este neverificată până în prezent, care arată doi bărbați ieșind dintr-un adăpost militar.

În înregistrarea video, unul dintre soldați se predă cu mâinile sus, în timp ce cel de-al doilea se întinde la pământ sub privirile unui grup de soldați. Imaginile sunt întrerupte brusc de sunetele a ceea ce par a fi focuri de armă. Videoclipul, distribuit pe platforma Telegram, a fost prezentat ca fiind filmat în apropiere de Avdiivka, un oraș din estul Ucrainei asediat de forțele ruse.

Aceasta nu este prima oară când astfel de incidente sunt aduse în atenția publicului. În luna martie a acestui an, un alt videoclip viral a arătat un soldat ucrainean capturat fiind împușcat după ce a strigat „glorie Ucrainei!”. Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a documentat la acea vreme „numeroase încălcări ale dreptului internațional umanitar, inclusiv cazuri de execuții sumare ale prizonierilor de război din Rusia și Ucraina”.

Cu toate acestea, autenticitatea și data exactă a acestor înregistrări rămân sub semnul întrebării, iar media internațională subliniază necesitatea unei verificări riguroase înainte de a trage concluzii definitive.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *