Austria impune controale la granița cu Slovacia

Austria a anunțat miercuri că va impune controale la punctele sale de trecere a frontierei cu Slovacia, în urma unei decizii similare a Republicii Cehe, într-o mișcare care vizează împiedicarea migrației ilegale.

Ministerul de Interne austriac a declarat că aceste controale la frontieră sunt un răspuns la anunțul Republicii Cehe, cu o zi mai devreme, de a impune controale la granița sa cu Slovacia începând de joi.

Motivul principal pentru care ambele țări au adoptat aceste măsuri are legătură cu trendul ascendent al migrației ilegale – cea mai mare parte din Siria – care a crescut cu 1.200% în acest an.

Potrivit Ministrului ceh de Interne Vit Rakusan:„Situația prin care trecem în acest an este fără precedent. De la începutul anului 2022, poliția a reținut 11.000 de migranți ilegali”,

Ca răspuns la această măsură ministrul de Interne austriac Gerhard Karner a declarat că: „Trebuie să reacționăm la rândul nostru pentru a evita un dezastru”, pentru postul public ORF.

Guvernul austriac a anunțat că noua măsură de control va intra în vigoare miercuri, de la miezul nopții

Austria, Republica Cehă și Slovacia fac parte din zona Schengen a Uniunii Europene, unde oamenii pot trece în mod normal granițele fără a fi verificați. Cu toate acestea, controalele temporare la frontieră au fost restabilite în mod repetat în trecut, fie pentru a preveni răspândirea coronavirusului în primele zile ale pandemiei, fie pentru a împiedica migranții să intre ilegal pe teritoriul acestora.

Facebook

Comentarii

81 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *