Austria întărește controlul la graniță, după legalizarea canabisului în Germania

Austria va intensifica controalele în apropierea graniței cu Germania, după ce aceasta a legalizat deținerea de canabis, a declarat marți un oficial de securitate de la Viena.

Noile reguli ale Germaniei au intrat în vigoare luni, legalizând posesia de către adulți a până la 25 de grame (aproape 1 uncie) de marijuana în scopuri recreative și permițând persoanelor să crească până la trei plante pentru uzul lor personal.

O a doua parte a legislației, conform căreia rezidenților germani cu vârsta de 18 ani și peste li se va permite să se alăture cluburilor nonprofit de cultivare a canabisului de la care pot cumpăra marijuana, intră în vigoare la 1 iulie.

Țările europene au un mozaic de reguli și abordări cu privire la canabis, care rămâne ilegal pentru uz recreațional în majoritatea locurilor. Austria nu are de gând să urmeze exemplul Germaniei și spune că dorește să prevină orice comerț transfrontalier.

„Poliția va efectua controale intense, în special în zonele din apropierea graniței, pentru a scoate din circulație substanțele care creează dependență și șoferii sub influența drogurilor”, a declarat ministrul de Interne Gerhard Karner într-un comunicat. „Este vorba de protecția tuturor participanților la drum.”

Ministerul său a declarat că vor fi dislocați ofițeri de poliție în civil și specialiști din departamentele regionale de transport instruiți în controlul traficului de droguri.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *