Surpriză: Austria expulzează patru diplomați ruși

Joi, Ministerul de Externe austriac a anunțat că a declarat patru diplomați ruși, doi care își desfășurau activitatea la Ambasada Rusiei și doi care lucrau în cadrul misiunii Moscovei la ONU la Viena, personae non gratae.

Ministerul a anunțat că diplomații au acționat „într-o manieră incompatibilă cu statutul lor diplomatic”. Expulzările diplomatice sunt rare în Austria, o țară neutră, care s-a bucurat de relații strânse cu Rusia înainte de invazia Moscovei în Ucraina.

Cei patru diplomați ruși au la dispoziție o săptămână pentru a părăsi Austria.

Viena este un centru diplomatic important care găzduiește atât Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), cât și organizații ale Națiunilor Unite, cum ar fi Agenția Internațională pentru Energie Atomică.

Țările mai mari precum Rusia și Statele Unite au adesea ambasadori separați în Austria, OSCE și organizațiile ONU, fiecare conducând o ambasadă sau o misiune permanentă.

Încă de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, națiunile vest-europene și Rusia au început un adevărat joc de șah în care acestea au expulzat un număr important de diplomați.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *