Australia va instrui militari ucraineni și va trimite blindate Ucrainei

Australia a anunţat, astăzi, că va trimite 70 de militari în Regatul Unit, pentru a contribui la instruirea forţelor ucrainene, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Totodată, australienii vor livra Ucrainei încă 30 de vehicule blindate, pentru a contribui la apărarea acestei ţări. „În prezent ne aşteptăm ca acest conflict să se prelungească”, a declarat ministrul australian al apărării, Richard Marles.

Militarii australieni urmează să ajungă în Regatul Unit, în ianuarie anul viitor. Ei vor participa la un exerciţiu de instruire sub comandă britanică, însă nu vor merge în teatrul de operaţiuni din Ucraina, a precizat ministrul.

Australia este unul din cei mai mari contributori din afara NATO la asistenţa occidentală pentru Ucraina, australienii trimițând până acum ajutoare şi echipament pentru apărare.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a mulţumit Australiei pentru cel mai recent ajutor, în speță livrarea de vehicule blindate Bushmaster, Kievul solicitând mai multe astfel de echipamente militare.

„Nu vom uita niciodată sprijinul Australiei”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *