Atentat la Sankt Petersburg: O activistă anti-război, arestată pentru uciderea bloggerului militar rus

O explozie la Sankt Petersburg l-a omorât duminică pe bloggerul militar rus Vladlen Tatarski, potrivit presei internaționale. O activistă împotriva războiului rus în Ucraina, Daria Trepova, în vârstă de 26 de ani, a fost reţinută de către anchetatori.

Presa rusă scrie că Tatarski a primit o statuetă înainte de explozie, obiect în care, potrivit unor speculaţii, ar fi fost ascuns un dispozitiv exploziv. Cel puțin 16 persoane au mai fost rănite în atacul de la Street Bar Cafe. Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată o explozie și persoane rănite pe stradă.

Localul în care a avut loc explozia a aparținut la un moment dat lui Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner, operațiunea paramilitară rusă care luptă pentru Rusia în Ucraina.

Dacă Tatarski a fost vizat în mod deliberat, acesta ar fi al doilea asasinat pe teritoriul rusesc al unei personalități asociate cu războiul din Ucraina. Rusia a acuzat Ucraina pentru uciderea Daryiei Dugina – fiica lui Alexander Dugin, un ideolog și aliat al președintelui Putin – într-un atac în apropierea Moscovei vara trecută. Kievul a negat atunci implicarea.

Facebook

Comentarii

86 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *