Atacuri în valuri, cu drone, asupra Kievului

Noi atacuri ruse masive au vizat, în noaptea de luni spre marţi, capitala ucraineană Kiev şi oraşele Liov şi Zaporojie, potrivit autorităţilor militare, transmite AFP.

Potrivit Kievului, drone explozive au atacat oraşul în valuri, din direcţii diferite.

„Deocamdată nu sunt informaţii cu privire la victime sau la distrugeri”, a adăugat administraţia, precizând că alerta a durat peste trei ore.

La Liov, în vestul Ucrainei, o infrastructură critică a fost lovită de drone, a informat şeful administraţiei regionale, Maksim Koziţski, fără a face mai multe precizări. Nu au fost semnalate persoane rănite.

Statul Major ucrainean a afirmat apoi că 28 de drone au fost doborâte de apărarea aeriană ucraineană din totalul celor 30 lansate de forţele ruse asupra Ucrainei, în timpul nopţii.

Administraţia militară din Zaporojie, sudul Ucrainei, a anunţat la rândul său că oraşul şi împrejurimile lui au fost vizate de un atac puternic ce a vizat obiective civile.

Potrivit informaţiilor preliminare ale Statului Major, şapte rachete S-300 au fost trase asupra oraşului Zaporojie şi suburbiilor sale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *