Atac terorist la Bruxelles – Doi morți. Video șocant

Un atac terorist a avut loc luni seară la Bruxelles, aproape de Place Rogier din centrul orașului. Două persoane au fost ucise și alta a fost rănită de către un bărbat care a deschis focul cu o armă automată de tip Kalasnikov, în timp ce striga „Allah Akbar”.

Victimele erau suporteri ai echipei de fotbal a Suediei, care a avut aseară meci cu naționala Belgiei, în cadrul calificărilor pentru Euro 2024. Partida a fost suspendată după ce jucătorii suedezi au refuzat să mai intre pe teren în a doua repriză.

„În ce fel de lume trăim? Absolut dezgustător! Decizia de la pauză a fost evidentă, nu putem juca. E tragic și ne gândim la cei afectați și la rudele lor. Nu am știut nimic înainte de meci! Nu am mai fi jucat fotbal în asemenea condiții! Am vorbit la pauză și am oprit meciul, belgienii au fost total de acord” – Janne Andersson, selecționerul Suediei

Atacatorul a fugit pe un scuter, fiind căutat de poliție. El și-a asumat, într-o filmare ulterioară postată pe o rețea socială, apartenența la Statul Islamic și a afirmat că-i „răzbună pe musulmani”. Criminalul are 45 de ani și este de origine tunisiană.

blank

Autoritățile belgiene au declarat nivelul 4 de alertă antiteroristă – nivelul maxim, de risc iminent de atentat – pentru Bruxelles si nivelul 3 pentru restul Belgiei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *