Atac terorist la un liceu din Franța

Un profesor a fost ucis și alte două persoane au fost grav rănite într-un atac cu cuțitul la o școală din orașul Arras, aflat în nord-estul Franței.

Cotidianul „Le Figaro” notează că atacatorul a fost înarmat cu un cuțit și a dat buzna în unitatea de învățământ, un liceu local – la ora 11.00 a dimineții.

El a strigat „Allah Akbar” și l-a înjunghiat pe profesorul care și-a pierdut viața.

Presa franceză scrie despre celelalte două persoane înjunghiate că una se află „între viață și moarte” și alta este în „stare de urgență relativ stabilă”.

Ministrul francez al internelor, Gerald Darmanin, a anunțat că atacatorul – un tânăr de origine cecenă, de 20 de ani – a fost reținut de poliție.

Poliția locală a anunțat că situația este sub control și că nu mai există nici un pericol. Cu toate acestea, autoritățile au decis închiderea școlilor din localitate și au pus poliția în alertă maximă.

Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a anulat angajamentele pentru ziua de azi și a spus că se va deplasa în localitate.

Atacul de la liceul din Arras are loc la doar o zi după ce ministrul de interne, Gerald Darmanin, a anunțat că au avut loc peste 100 de incidente antisemite în Franţa, după atacul de sâmbătă al organizaţiei palestiniene Hamas împotriva Israelului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *