Atac armat la un centru comercial din Copenhaga. Trei oameni au murit

Trei persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite într-un atac armat într-un centru comercial din Copenhaga duminică, a anunțat poliția daneză. Autorul, un danez în vârstă de 22 de ani, a fost arestat.

Atac armat la un mall din Copenhaga

Atentatul a zguduit Danemarca la sfârșitul unei săptămâni de altfel pline de bucurie, imediat după ce țara a găzduit primele trei etape ale cursei de ciclism Tour de France. Poliția din Copenhaga a declarat că ofițeri înarmați au fost trimiși la centrul comercial Field’s din capitală, duminică după-amiază, după ce au fost raportate focuri de armă, și le-a spus oamenilor din interior să rămână pe loc și să aștepte ajutor. Imaginile difuzate de presa locală au arătat grupuri de cumpărători îngroziți fugind din mall.

„Danemarca a fost lovită de un atac crud duminică seara. Mai multe persoane au fost ucise. Chiar mai mulți au fost răniți. Familii nevinovate la cumpărături sau la restaurant. Copii, adolescenți și adulți. Capitala noastră frumoasă și de obicei atât de sigură a fost schimbată într-o fracțiune de secundă. Vreau să îi încurajez pe danezi să rămână uniți și să se sprijine reciproc în aceste momente dificile”, a declarat premierul Mette Frederiksen într-un comunicat.

Trei oameni au fost omorâți

Suspectul a fost prins la ora locală 17:48, având asupra sa o pușcă și muniție. Atacatorul a ucis un bărbat în vârstă de 47 de ani și doi tineri de 17 ani, a precizat Thomassen. Alte câteva persoane au fost rănite, iar printre acestea se numără trei în stare critică. Ancheta indică deocamdată faptul că atacatorul suferă de o boală mintală și nu ar fi avut o motivație teroristă.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii