Atac al Rusiei, soldat cu 49 de morți ucrainieni

Cel puțin 49 de civili au fost uciși joi într-o lovitură cu rachete rusești asupra unui magazin din estul Ucrainei, unul dintre cele mai grave atacuri din ultimele luni, care a avut loc în momentul în care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a participat la un summit în Spania, a celor 50 de lideri europeni în Spania, pentru a obține sprijinul din partea aliații țării.

Zelensky a denunțat atacul asupra magazinului și cafenelei din satul Hroza ca fiind o „crimă rusească brutală” și „un act de terorism complet deliberat”.

El a cerut aliaților occidentali să ajute la întărirea apărării aeriene a Ucrainei, spunând că „teroarea rusă trebuie oprită”.

„Rusia are nevoie de aceasta și de atacuri teroriste similare doar pentru un singur lucru: pentru a face din agresiunea sa genocidă noua normă pentru întreaga lume”, a spus el. „Acum vorbim cu liderii europeni, în special, despre întărirea apărării noastre aeriene, întărirea soldaților noștri, protejarea țării noastre împotriva terorii. Și vom răspunde teroriștilor.”

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *