Rachetele rusești fac masacru într-un restaurant ucrainean

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 56 rănite într-un atac rusesc, care a avut loc ieri asupra unui restaurant din Kramatorsk, singurul oraş mare din estul Ucrainei controlat de Kiev, au anunţat astăzi serviciile de salvare, potrivit France Presse.

„Echipele de salvare scotocesc ruinele clădirii distruse şi caută persoane care se află probabil sub dărâmături”, a indicat serviciul de urgenţă de stat al Ucrainei.

Potrivit poliţiei ucrainene, Rusia a tras două rachete sol-aer S-300 asupra acestei localităţi, cu 150.000 de locuitori înainte de război, care rămâne singurul mare oraş aflat încă sub control ucrainean în estul ţării, situat la 30 kilometri de front.

Trei personalităţi columbiene, rănite în bombardament

Trei personalităţi columbiene – celebrul scriitor Hector Abad, omul politic Sergio Jaramillo şi jurnalista Catalina Gomez, corespondentă în Ucraina a cotidianului El Tiempo – au fost uşor rănite în timp ce luau masa în restaurant.

Abad şi Jaramillo s-au deplasat în estul Ucrainei pentru „a exprima poporului ucrainean solidaritatea Americii Latine împotriva barbariei şi invaziei ilegale declanşate de Rusia”, se precizează într-un comunicat al acestora.

Scriitor de renume internaţional, Hector Abad este cunoscut în special ca autorul cărţii „Suntem deja uitarea ce va fi”, un succes literar ecranizat în 2020.

Sergio Jaramillo, un politician columbian, a fost unul din principalii negociatori ai acordului de pace semnat în 2016 cu gherilele marxiste FARC.

Kramatorsk este un important nod feroviar

În afară de restaurant, mai multe apartamente, magazine, maşini, un oficiu poştal şi alte câteva clădiri au fost avariate, potrivit parchetului ucrainean.

Situat la vest de Bahmut, Kramatorsk a fost vizat în mai multe rânduri de bombardamente ruseşti. Cel mai sângeros atac a fost cel asupra gării din oraș, care a fost lovită în aprilie 2022, când au murit 61 de persoane și peste 160 au fost rănite.

Important nod feroviar, Kramatorsk este de facto capitala regională după ce oraşele Doneţk şi Lugansk au fost capturate de separatişti proruşi susţinuţi de Moscova în 2014.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *