Armenia și Azerbaidjan au început delimitarea frontierelor

Armenia şi Azerbaidjan au anunţat, astăzi, că au început convorbirile privind delimitarea frontierei lor comune, un pas important pentru cele două ţări din Caucaz care s-au confruntat în mai multe războaie din cauza unor probleme teritoriale, relatează AFP, transmite Agerpres.

Ministerul de Interne din Azerbaidjan a anunţat că grupuri de experţi procedează la „clarificarea coordonatelor pe bazele unui studiu geodezic al terenului”.

Ministerul de Interne armean, care a confirmat „lucrările de delimitare” a frontierei, a exclus în ceea ce-l priveşte „transferul oricărei părţi din teritoriul suveran al Armeniei” către Baku în urma acestui proces.

Luna trecută, premierul armean Nikol Paşinian a acceptat solicitarea Baku de a-i fi restituite patru sate frontaliere ocupate de forţele Erevanului în timpul unui război din anii 1990.

Această decizie a provocat manifestaţii a sute de armeni dintr-o regiune frontalieră cu Azerbaidjanul, care se tem de faptul că vor fi izolaţi şi unele dintre casele lor se vor afla sub controlul autorităţilor de la Baku.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *