Armata Ucrainei luptă pentru eliberarea orașului Donețk

Armata Ucrainei a bombardat în timpul nopții orașul Donețk controlat de ruși în estul țării într-unul dintre cele mai mari atacuri de acolo care au avut loc în ultimii 8 ani de zile, au spus joi oficialii instalați de Moscova în zonele anexate, transmite Reuters.

„La ora 07:00 fix în această dimineață au supus centrul Donețkului celui mai mare atac din 2014”, a spus, pe Telegram, Alexei Kulemzin, primarul prorus al orașului.

„40 de rachete de la lansatoare BM-21 au fost trimise către civili din orașul nostru”, a spus Kulemzin.

Moscova a spus că nu există în plan o „încetare a focului de Crăciun” după aproape 10 luni de război în Ucraina, luptele fiind așteptate să se întindă de-a lungul iernii.

„Nu există calm pe linia frontului”, a spus, miercuri seară, președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Fiecare zi și fiecare metru sunt date extrem de greu. Și în special unde întreaga tactică a ocupanților se reduce la distrugerea a tot ce este în calea lor cu artilerie – astfel ruinele și craterele de la sol rămân”, transmite The Guardian.

Rusia spune că nu va exista o încetare a focului în Ucraina

Întrebat miercuri dacă Moscova a văzut propunerile pentru „o încetare a focului de Crăciun”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus: „Nu, nicio astfel de ofertă nu a fost primită. Acest subiect nu este pe agendă”.

Zelenski i-a cerut Rusiei în această săptămână să înceapă retragerea trupelor sale până la Crăciun ca prim pas către un acord de pace, însă Peskov a spus marți că nu va exista pace cu Kievul până când Zelenski acceptă „realitățile” de pe teren – referindu-se la controlul rusesc asupra unor părți din cele patru regiuni ucrainene pe care le-a anexat în septembrie ca urmare a „referendumurilor” coercitive și ilegale.

Facebook

Comentarii

86 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *