A murit sau nu comandantul flotei ruse la Marea Neagră?

Armata Ucraineană a făcut un anunț surprinzător, declarând că va revizui propriul său raport privind presupusa moarte a comandantului flotei ruse la Marea Neagră, Viktor Sokolov. Această decizie vine în urma apariției unor imagini cu Sokolov, care au generat speculații și întrebări referitoare la soarta sa, potrivit informațiilor furnizate de către agenția dpa.

Declarația Armatei Ucrainene vine la doar o zi după ce a informat că l-a ucis pe Sokolov, în timpul unui atac efectuat vineri asupra cartierului general al flotei ruse la Marea Neagră, situat la Sevastopol.

Marți, Moscova a prezentat imagini care pretind că îl arată pe Sokolov participând la o întâlnire condusă de ministrul Apărării, Serghei Şoigu. Cu toate acestea, imaginile nu au putut fi verificate independent ca fiind datate de marți.

În contextul acestor noi dezvăluiri, Unitatea pentru Forțe Speciale din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a declarat: „Din moment ce Moscova a lansat imagini cu un Sokolov aparent în viață, unitățile noastre vor verifica din nou informațiile.”

Kievul susține că în atacul cu rachetă de croazieră de vineri au fost uciși 34 de ofițeri ruși. Cu toate acestea, mulți dintre ei nu au fost încă identificați. Inițial, surse militare au confirmat că Viktor Sokolov s-a numărat printre victime.

Ministerul rus al Apărării a difuzat mai multe fotografii și un clip video care îl arată pe Sokolov participând la o întâlnire online. Cu toate acestea, el apare doar pe un ecran montat în spatele ministrului Şoigu, iar poziția sa este complet rigidă în scurta secvență difuzată.

Efectele atacului de vineri asupra cartierului general al flotei ruse sunt contestate de partea rusă, care susține că în acest atac a fost pierdută o singură viață, deși sediul a suferit daune semnificative.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *