Armata română va participa la proiectele Agenţiei Europene de Apărare

Guvernul a aprobat hotărârea prin care va fi facilitată participarea armatei române în cadrul proiectelor şi programelor derulate sub egida Agenţiei Europene de Apărare.

„Actul normativ actualizează cadrul normativ privind plata contribuţiilor financiare ale României la bugetele comune ale Agenţiei Europene de Apărare (AEA), Centrului Satelitar al UE şi ale Instrumentului european pentru pace.

Prin modificările aduse va fi facilitată participarea structurilor MApN în cadrul proiectelor şi programelor colaborative derulate sub egida Agenţiei Europene de Apărare, în conformitate cu aranjamentele de proiect/program semnate de MApN şi având în vedere angajamentele politice asumate de România, la nivelul UE”, se arată în comunicatul Guvernului.

Agenția Europeană de Apărare (AEA) a fost înființată în 2004 și are un rol fundamental în dezvoltarea capacităților care stau la baza politicii de securitate și apărare comună a UE (PSAC). Agenția acționează drept catalizator pentru ministerele apărării care doresc să lucreze la proiecte de colaborare cu privire la capacitățile de apărare, fiind un centru european în domeniul cooperării pentru apărare, conform site-ului Agenției.

Cu sediul la Bruxelles, AEA este condusă de Josep Borrelle, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate.

Europolis

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you been blogging for?
    you make blogging look easy. The total look of your site is magnificent,
    let alone the content material! You can see similar here najlepszy sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *