Argentina: Sărbătoare națională azi, pentru celebrarea victoriei de la Cupa Mondială

Echipa națională a Argentinei sărbătorește azi, la Buenos Aires, triumful de la Cupa Mondială, la Obelisc, monument care este epicentrul tradițional al sărbătorilor sportive. Guvernul argentinian a declarat ziua de marți sărbătoare națională, pentru ca întreaga țară „să își poată exprima cea mai profundă bucurie pentru echipa națională”.

Echipa națională, care a învins duminică Franța, a sosit în țară la primele ore ale zilei de marți cu un zbor al unei companii de stat și a fost întâmpinată de mii de fani în fața aeroportului.

Argentina a învins Franța cu 4-2 la penalty-uri, după o remiză de 3-3, într-un meci palpitant care a fost catalogat de mulți ca fiind una dintre cele mai bune finale din istoria Cupei Mondiale.

Argentinienii, care au ieșit în stradă în fiecare colț al țării după ce au câștigat a treia lor Cupă Mondială, sunt nerăbdători să continue sărbătorile. „Vreau să fiu în Argentina pentru a vedea ce nebunie este”, declarase anterior căpitanul echipei, Lionel Messi. „Vreau să mă aștepte, abia aștept să merg acolo și să mă bucur împreună cu ei”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *