Arestări în Turcia după atentatul kurd de la Ankara

Aproape 70 de persoane au fost arestate marţi în Turcia, fiind suspectate de autorități de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a revendicat recentul atentat care a dus la rănirea a doi poliţişti în capitala Ankara, potrivit informațiilor furnizate de oficialități și relatează AFP.

Atacul de duminică a avut consecințe tragice, cu unul dintre cei doi bărbați implicați în incident detonându-se, iar celălalt fiind ucis prin împușcare înainte să poată să pătrundă în incinta Ministerului.

În replică la acest atentat, Turcia a lansat duminică seara atacuri aeriene împotriva combatanților kurzi turci din Kurdistanul irakian, unde PKK, care luptă împotriva guvernului turc încă din 1984, dispune de baze.

În plus față de aceste arestări, luni au avut loc și alte rețineri în Turcia. Aproximativ 20 de persoane, inclusiv cadre locale din Partidul HDP (Prokurzii), au fost arestate în Istanbul și în provincia Kirklareli, din nord-vestul țării, fiind acuzate de autorități de legături cu PKK.

Aceste evenimente recente continuă să sublinieze tensiunile crescânde dintre guvernul turc și mișcarea kurdă, alimentând preocupări cu privire la stabilitatea în regiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *