Aplicația Threads a companiei Meta: 100 de milioane de utilizatori în timp record. De ce nu e disponibilă în UE?

Threads, noua aplicație dezvoltată de compania Meta, se bucură de un succes remarcabil. În decurs de o săptămână de la lansare, noul concurent al Twitter a strâns 100 de milioane de utilizatori.

Un factor semnificativ care contribuie la popularitatea instantanee a Threads este integrarea acesteia cu Instagram.

chart, bar chart

Fără Threads în Europa

Lansarea Threads în Europa se confruntă cu incertitudine din cauza reglementărilor stricte privind confidențialitatea impuse de UE. În ciuda faptului că nu este disponibilă în magazinele de aplicații din cele 27 de state membre, mai multe ziare europene, cluburi de fotbal și alte organizații au reușit să găsească modalități alternative de a se alătura platformei.

Meta amână lansarea Threads în UE până când poate asigura conformitatea cu legislația europeană, deoarece celelalte platforme ale sale, cum ar fi Facebook, Instagram și WhatsApp, s-au confruntat cu amenzi-record.

„Eșecul Meta de a lansa Threads în UE are de-a face cu reglementările europene”, spune Niamh Burns de la Enders Analysis, un grup de cercetare media cu sediul la Londra.

Burns remarcă configurarea noii aplicații, care implică gruparea Instagram și Threads pentru a reține utilizatorii (utilizatorii configurează Threads folosind conturile Instagram existente și nu își pot șterge contul Threads fără a șterge Instagram), „un lucru pe care autoritățile de reglementare europene îl urăsc.”

Mark Zuckerberg este încrezător că utilizatorii dezamăgiți de Twitter vor migra către noua sa aplicație de microblogging, poziționată ca o alternativă „prietenoasă” și „mai sănătoasă”. Cu toate acestea, scepticii susțin că adevărata intenție a Threads este să centralizeze cu meticulozitate date despre utilizatori, inclusiv locația, obiceiurile de navigare, informațiile despre sănătate și detalii financiare, în scopuri publicitare.

Facebook

Comentarii

123 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *