Antrenorul Braziliei nu va fi demis după eliminarea de la Copa America

Eliminarea Braziliei în sferturile de finală ale Copa America de către Uruguay nu a făcut decât să intensifice criticile îndreptate la adresa staff-ului de antrenori al echipei. De la victoria lui Tite în Copa America în 2019, naționala Braziliei a schimbat patru antrenori fără a-și găsi stabilitate.

Era lui Tite s-a încheiat în decembrie anul trecut în urma eșecului de la Cupa Mondială din Qatar, unde echipa a fost eliminată de Croația. De atunci, au apărut probleme care nu s-au văzut până acum. În cele 17 meciuri disputate după plecarea lui Tite, echipa a înregistrat șase victorii, cinci egaluri și șase înfrângeri. Acest lucru este inacceptabil pentru naționala cariocas.

Sub Dorival Júnior, Brazilia a fost eliminată în sferturile de finală ale Copa America, provocând sentimente negative în rândul fanilor. Problema principală este că nu a fost niciodată clar ce stil de joc vrea să arate echipa.

În ciuda prestației dezamăgitoare de la Copa America, federația a confirmat că Dorival Júnior va rămâne antrenorul principal.

„Peste două luni, avem tururile de calificare, iar planul este să continuăm cu Dorival Júnior. Acesta este un ciclu, iar el și colectivul său de antrenori înțeleg ce trebuie remediat. Dorival este conștient de ce a mers prost.”, a spus președintele CBF, Ednaldo Rodrigues.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *