Ankara, „complet izolată” pe scena internațională, avertizează raportorul Parlamentului European

Turcia primește un avertisment din partea Parlamentului European cu privire la izolarea sa totală pe plan internațional și este îndemnată să renunțe la tonul agresiv în discursurile oficiale pentru a îmbunătăți relațiile cu Uniunea Europeană. Nacho Sanchez Amor, raportorul pentru Turcia în Parlamentul European, a transmis această atenționare miercuri, în cadrul unei conferințe desfășurate la Istanbul.

„Evitarea folosirii unui ton agresiv și amenințător este ușoară, cu efect imediat și nu costă nimic. Sunteți complet izolați. Singurul vostru prieten adevărat este Azerbaidjanul”, a subliniat Sanchez Amor, conform informațiilor furnizate de media internaționale.

Relațiile dintre Turcia și Uniunea Europeană au fost înghețate în 2018, din cauza politicilor autoritare adoptate de regimul islamo-conservator condus de președintele Recep Tayyip Erdogan. Acesta a fost criticat pentru atacurile repetate asupra Occidentului în timpul campaniei electorale din mai, iar luna trecută a condamnat sprijinul Germaniei pentru Israel în conflictul cu mișcarea islamistă palestiniană Hamas, în timpul unei vizite în Germania.

Turcia, candidată la Uniunea Europeană din 1999, se confruntă acum cu apeluri la schimbarea atitudinii sale pentru a relansa negocierile și a evita izolarea continuă pe plan internațional.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *