Angel Tîlvăr honvédelmi miniszter feltárja az ukrán hadsereg romániai kiképzésének lehetőségét

A vízügyi miniszter, Angel Tîlvăr honvédelmi miniszter Marcel Ciolacu miniszterelnök amerikai egyesült államokbeli küldöttségén belül kijelentette, hogy lehetőség van ukrán katonák kiképzésére Románia területén, több területen is a tájékoztatás szerint. az Agerpres közvetítette.

Tîlvăr hangsúlyozta, hogy a közelmúltban Nagy-Britannia új védelmi miniszterével, Grant Shapps úrral folytatott megbeszélésen kiemelték az Interflex képzési program keretében a román oktatók iránti elismerést. Ezen az együttműködésen belül lehetőség nyílik ukrán katonaság képzésére különböző területeken, mint például tengeri szintű vagy hegyi vadászok, a konkrét kiképzési igényektől függően.

A védelmi miniszter kitért arra is, hogy az ukrán pilóták számára előnyös lehet a romániai Borcea légibázison végzett kiképzés. Tîlvăr ugyanakkor hangsúlyozta, hogy továbbra is a román pilóták képzése és felkészítése a prioritás, különösen a 32 új F-16-os repülőgép vásárlása kapcsán.

„Némely nyelvtudás elsajátításán kell keresztülmenniük. Készen állunk a fogadásukra, bár első számú prioritásunk a román pilóták képzése és felkészítése, hiszen 32 új F-16-os gépünk lesz, és a A pilóták kiképzésének szükségessége nyilvánvaló, és ez mindenki számára érthető” – nyilatkozta Angel Tîlvăr honvédelmi miniszter az ukrán hadsereg romániai kiképzésének lehetőségéről.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *