Anchetă privind dominația Apple și Google pe piața din Marea Britanie

Apple și Google ar putea fi obligate să slăbească controlul asupra sistemelor mobile după ce autoritatea de supraveghere a concurenței din Marea Britanie a lansat marți o investigație de piață aprofundată.

Decizia Autorității pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie (CMA) vine după ce o anchetă anterioară a concluzionat că Apple și Google „dețin toate cărțile” în ecosistemele mobile, permițându-le să „exercite o stăpânire de neclintit asupra sistemelor de operare, a magazinelor de aplicații și a browserelor web”.

Constatările CMA afirmă că 97% din toată navigarea web mobilă în Marea Britanie în 2021 a avut loc pe browsere alimentate de Safari de la Apple sau Chrome de la Google. Respondenții la studiul CMA au subliniat, de asemenea, modul în care Apple restricționează jocurile în cloud prin intermediul App Store.

„Multe întreprinderi și dezvoltatori web din Marea Britanie ne-au spus că se simt reținuți de restricțiile impuse de Apple și Google”, a declarat marți Sarah Cardell, director general interimar al CMA. „Intenționăm să investigăm dacă îngrijorările pe care le-am auzit sunt justificate și, în caz afirmativ, să identificăm măsuri pentru a îmbunătăți concurența.”

Într-o declarație, Apple a precizat că „va continua să se implice în mod constructiv cu Autoritatea pentru Concurență și Piețe pentru a explica modul în care abordarea lor promovează concurența și alegerea”, potrivit Politico.

Facebook

Comentarii

96 de răspunsuri

  1. 探索Telegram官网,体验全球领先的即时通讯工具!Telegram支持多平台使用,无论是智能手机还是电脑,都可以畅享极速、安全的消息、文件分享服务。官网提供直接下载链接,简单几步即可安装。全球数亿用户的选择,不受地域限制,保证通讯安全与隐私。立即下载,开启您的即时通讯新体验!Explore the official Telegram website and experience a leading global instant messaging tool! Telegram supports multiple platforms, whether on a smartphone or computer, you can enjoy fast and secure messaging and file-sharing services. The official website provides direct download links, and installation is just a few steps away. Chosen by hundreds of millions of users worldwide, it offers unrestricted communication with guaranteed security and privacy. Download now to start your new messaging experience! https://www.telegramkv.com
    qeebgetue3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *