Ancheta Nord Stream continuă: Au fost descoperite urme de expozibil subacvatic pe un iaht

Într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al ONU, Germania, împreună cu Suedia și Danemarca, au comunicat că mostrele confiscate de pe o ambarcațiune, presupusă a fi utilizată pentru a transporta explozivi destinați distrugerii conductelor de gaz Nord Stream, conțin urme de explozibil subacvatic.

În cursul anului trecut, în zonele economice exclusive ale Germaniei, Suediei și Danemarcei, au avut loc o serie de explozii misterioase la conductele Nord Stream 1 și 2, care conectează Rusia și Germania prin Marea Baltică.

Înaintea ședinței Consiliului de Securitate, convocată de Rusia, cele trei țări au transmis actualizări privind anchetele în desfășurare.

Conform informațiilor oficiale, niciuna dintre anchete nu a fost finalizată, aflându-se încă în desfășurare, astfel că nu se poate estima momentul încheierii acestora.

Potrivit scrisorii comune, Germania investighează închirierea suspectă a unui iaht cu vele, presupus a fi fost utilizat pentru a transporta explozibilul către conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2. În prezent, Germania investighează traseul exact al acestei ambarcațiuni.

Moscova acuză Occidentul de responsabilitatea exploziilor. Atât țările occidentale, cât și Ucraina, neagă orice implicare.

În luna martie, Rusia nu a reușit să convingă Consiliul de Securitate al ONU să solicite o anchetă asupra exploziilor de la Nord Stream. „În acest moment, este imposibil să se stabilească cu precizie identitățile și motivațiile infractorilor, în special în ceea ce privește determinarea dacă acțiunile au fost intenționate sau nu.”

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *