Anchetă în cazul dezvăluirii olimpicului britanic Mo Farah despre traficul de persoane

Poliția metropolitană din Londra a deschis o anchetă în legătură cu dezvăluirile marelui olimpic britanic Mo Farah, care a dezvăluit că a fost traficat ilegal în Marea Britanie când era copil.

Atletul în vârstă de 39 de ani, născut în Somalia, care a câștigat o dublă medalie olimpică de aur (5/10.000 m) pentru țara sa adoptivă atât la Jocurile din 2012, cât și la cele din 2016, a dezvăluit într-un documentar BBC din această săptămână că numele său real este Hussein Abdi Kahin. El a adăugat că a fost forțat să lucreze în servitute domestică după ce a intrat în țară la vârsta de opt sau nouă ani.

Mo Farah este implicat într-o anchetă

„Suntem conștienți de informațiile apărute în mass-media cu privire la Sir Mo Farah. În acest moment, nu a fost făcută nicio sesizare către MPS (Metropolitan Police Service). Ofițerii specializați au deschis o anchetă și evaluează în prezent informațiile disponibile.„, a declarat joi Poliția Metropolitană într-un comunicat.

Farah a fost ajutat să obțină cetățenia britanică de către profesorul său de educație fizică de la școală, Alan Watkinson, în timp ce folosea încă numele fals Mohamed Farah, care i-a fost dat de o femeie care l-a traficat în Marea Britanie. Miercuri, Farah a fost asigurat de guvernul britanic că nu va fi lipsit de cetățenie, un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson descriindu-l drept „un erou sportiv”.

În loc să se mute în Marea Britanie ca refugiat din Somalia împreună cu mama sa și cu doi dintre frații săi pentru a se alătura tatălui său, consultant IT, așa cum a susținut anterior, Farah a declarat că a venit din Djibouti cu o femeie pe care nu o cunoscuse niciodată înainte, iar apoi a fost pus să aibă grijă de copiii unei alte familii. De fapt, a spus el, tatăl său a fost ucis în tulburările civile din Somalia când Farah avea patru ani, iar mama sa, Aisha, și cei doi frați trăiesc în statul separatist Somaliland.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii