Ancheta Parchetului European la Botoșani: Fraudă grosolană cu fonduri UE

Filiala Parchetului European (EPPO) din Cluj-Napoca desfășoară astăzi, în colaborare cu autoritățile locale, ample percheziții în județul Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro cu fonduri europene destinate stimulării capacității de angajare a tinerilor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului European, perchezițiile vizează locuințele unui funcționar public, a trei foști funcționari publici și ale altor șase persoane suspectate de implicare în activități infracționale, precum și sediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani și sediul a cinci organizații care au primit granturi.

În total, douăzeci de persoane, atât suspecți, cât și martori, vor fi duse la sediul unității de poliție pentru audieri.

Ancheta relevă că între anii 2018 și 2021, suspecții au obținut granturi pentru proiecte destinate sprijinirii tinerilor în accesarea pieței muncii. Cu toate acestea, conform probelor, proiectele nu au fost realizate, iar training-urile promise nu s-au desfășurat.

Se presupune că suspecții au depus documente falsificate la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani pentru a fi eligibili pentru granturi. De asemenea, oficialii agenției ar fi ajutat organizațiile din sectorul formării profesionale să completeze cererile pentru granturi și să beneficieze de acestea.

La percheziții participă zeci de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și Jandarmeria Română – Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

EPPO, în calitatea sa de parchet independent al Uniunii Europene, are responsabilitatea de a investiga și urmări penal cazurile de fraudă ce vizează interesele financiare ale UE.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *