Amsterdam, campanie de descurajare a turiștilor care vin „doar să se dezlănțuie”

„Vii la Amsterdam pentru o noapte de dezlănțuire? Stai departe”, acesta este mesajul autorităților orașului, care au lansat o campanie publicitară online, pentru a-i avertiza pe vizitatori să nu se lase „purtați de val” în capitala olandeză.

Persoanele care caută pe internet termeni precum „petrecere de burlaci Amsterdam” sau „plimbare prin pub-uri Amsterdam”, înainte de o vizită în orașul olandez, vor vedea videoclipuri scurte care subliniază „riscurile și consecințele consumului de alcool și droguri în exces”, a transmis primăria din Amsterdam.

Vizând inițial „bărbații britanici cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani”, campania ar putea fi extinsă la turiștii din Olanda sau din țările UE „în cursul anului”, se arată în comunicat. Videoclipurile de 30 de secunde sunt considerate foarte directe.

În sunetul sirenelor, al geamurilor sparte și al muzicii amenințătoare, un videoclip prezintă un tânăr inconștient, care este dus la spital, după ce a consumat droguri, în timp ce alt filmuleț arată un bărbat, vizibil în stare de ebrietate, care este arestat în zori, după ce a insultat doi polițiști.

„Venirea la Amsterdam pentru o noapte dezlănțuită + beție = amendă de 140 de euro + cazier judiciar”, se arată în descrierile anunțurilor, cu mesajul: „Stați departe”.

Orașul Amsterdam, care primește în jur de 20 de milioane de turiști în fiecare an, este renumit pentru Cartierul Roșu, care a contribuit la transformarea orașului într-una dintre capitalele petrecerilor din Europa. Dar locuitorii se plâng de mult timp de perturbările cauzate de turiștii în stare de ebrietate, care folosesc, de asemenea, „cafenelele” cu canabis din oraș.

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *