SUA: Măsuri împotriva abuzurilor discriminării pozitive

Programele de promovare a diversităţii etnice în campusuri sunt interzise sau restricţionate într-un număr tot mai mare de state americane, deoarece conservatorii nu mai vor să audă despre discriminarea pozitivă în universităţi, în cel mai recent episod din „războaiele culturale” din SUA, relatează AFP.

Dezbaterea se dezlănțuie între stânga, care promovează criteriile de rasă și gen ca instrument de promovare și dreapta, care este în ofensivă cu privire la tot ceea ce reprezintă ideologie neomarxistă, invocând meritocrația drept criteriu principal.

„Ideea de (a implementa) discriminarea astăzi pentru a remedia discriminarea de ieri este fundamental greșită”, a declarat pentru AFP, Jordan Pace, reprezentând aripa dreaptă a Partidului Republican din Carolina de Sud.

Politicianul își îndeamnă statul să urmeze exemplul altor zece state, cu Florida în frunte, care au adoptat astfel de reforme.

În iunie, anul trecut, Curtea Supremă a SUA, dominată de conservatori, a pus capăt discriminării pozitive la admiterea la universitate, anulând unul dintre marile abuzuri neomarxiste.

„Nu ne place ideea de a judeca oamenii după caracteristici imuabile, fie ca este vorba de sex, rasa, talie, orice”, a declarat republicanul Jordan Pace. „Suntem o societate foarte meritocratică”, a spus el.

În plină campanie, candidatul Donald Trump vrea să aducă aceste reforme la nivel federal. „Din prima mea zi”, a spus republicanul pe 16 martie, „voi semna un ordin executiv pentru a tăia finanţarea federală pentru orice şcoală care susţine teoria critică a rasei sau nebunia transgender”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *