Amendă de 610.500 de dolari australieni pentru Twitter/X din partea Australiei

Amenda de 610.500 de dolari australieni (echivalentul a 347.000 de euro) a fost emisă împotriva companiei Twitter (acum X) de către autoritățile australiene pentru că nu a dezvăluit informații despre modul în care abordează conținutul de abuz sexual asupra copiilor.

Comisia e-Safety din Australia a constatat că platforma Twitter/X nu a răspuns corespunzător la întrebările legate de această problemă, lăsând secțiuni fără răspuns sau oferind răspunsuri incomplete sau inexacte. Comisarul eSafety, Julie Inman Grant, a subliniat că este necesară o acțiune concretă pentru a susține angajamentul public al Twitter/X de a combate exploatarea sexuală a copiilor.

În plus, Comisia Europeană a deschis o investigație oficială cu privire la platforma X, emițând anterior un avertisment legat de dezinformare și conținut ilegal asociat cu conflictul Israel-Hamas. Acestă investigație vine în contextul îngrijorărilor legate de modul în care platformele de social media abordează problema conținutului ilegal și a dezinformării.

Platforma Twitter/X are acum 28 de zile pentru a solicita retragerea notificării sau pentru a plăti amenda emisă de autoritățile australiene. Acest caz reprezintă un alt eșec pentru platforma de socializare deținută de Elon Musk și evidențiază presiunea tot mai mare exercitată asupra platformelor online pentru a aborda conținutul dăunător și ilegal.

Facebook

Comentarii

169 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *