Ambasadorii ţărilor arabe la Bruxelles cer UE să intervină pentru încetarea focului în Gaza

Ambasadorii ţărilor arabe la Bruxelles au cerut, astăzi, Uniunii Europene să solicite o încetare a focului în Fâşia Gaza şi să facă tot posibilul pentru oprirea imediată a violenţei împotriva populaţiei, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

„Trebuie făcut totul pentru oprirea masacrului în Gaza şi salvarea civililor”, a declarat la o conferinţă de presă ambasadorul Palestinei în capitala belgiană, Abdalrahim Alfarra.

Ei le-au cerut europenilor să acţioneze pentru încetarea „imediată” a agresiunii israeliene în Fâşia Gaza, deschiderea punctelor de frontieră pentru intrarea ajutoarelor umanitare în teritoriul asediat de armata israeliană, luarea măsurilor adecvate pentru împiedicarea strămutării forţate a populaţiei palestiniene în afara Fâşiei Gaza şi realizarea unei păci juste, durabile şi globale prin revenirea la frontierele din anul 1967 cu Ierusalimul, capitală a unui stat palestinian.

Ambasadorii statelor arabe au dezbătut cu oficialii UE și atacul asupra spitalului Al Ahli, care, potrivit palestinienilor şi statelor arabe, a fost bombardat de Israel, iar conform Israelului şi SUA, a fost vorba despre lansarea ratată a unei rachete de către gruparea Jihadul Islamic.

Ambasadorii arabi au condamnat în schimb luarea unor ostatici civili israelieni de către mişcarea Hamas. „Problema noastră acum este cum să salvăm civilii (palestinieni) din Fâşia Gaza. Pentru că aceia care nu mor astăzi din cauza bombelor vor muri mâine de sete şi foame”, a avertizat ambasadorul palestinian.

„UE să spună că trebuie oprit imediat războiul împotriva Fâşiei Gaza”, a cerut diplomatul.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *