Ambasada SUA din Irak a fost atacată cu rachete

Ambasada SUA din Irak a fost atacată cu două salve de rachete, în această dimineaţă, dar nu s-au înregistrat victime, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Explozii s-au auzit în jurul orei 4 dimineaţa, în apropierea ambasadei, în centrul capitalei irakiene, Bagdad. Imediat s-au activat sirenele care cereau oamenilor să se adăpostească.

Este primul atac cu rachete raportat împotriva ambasadei de când un grup de miliţii musulmane şiite – aliate cu Iranul – a iniţiat, la mijlocul lunii octombrie, atacuri împotriva forţelor americane staţionate în baze militare din Irak şi Siria vecină.

Cel mai probabil, şi atacul de vineri asupra ambasadei SUA a fost efectuat de aceste miliţii din Irak aliate cu Iranul, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA.

Ambasada SUA a cerut autorităților să protejeze personalul diplomatic.

La scurt timp, premierul irakian, Mohammed Shia al-Sudani, a declarat că acest atac nu reprezintă în niciun fel voinţa poporului irakian și a dat asigurări că va proteja personalul diplomatic al ambasadei.

Statele Unite au aproximativ 2.500 de soldaţi în această ţară, într-o misiune despre care afirmă că are ca scop consilierea şi asistarea forţelor locale care încearcă să prevină o reapariţie a Statului Islamic.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *