Amazon, Spotify și Apple – vizate de UE pentru încălcarea legii privind moderarea conținutului

Comisia Europeană va „urmări” companii precum Amazon, Apple și Spotify pentru că nu respectă legea UE privind moderarea conținutului, Legea serviciilor digitale, a declarat vineri Thierry Breton, comisarul pentru piața internă a UE.

„Regret să spun că există câteva platforme online care nu și-au respectat obligațiile și fie nu au furnizat în totalitate numărul de utilizatori, fie au declarat pur și simplu că nu îndeplinesc pragurile de desemnare. Nu vom tolera tactici de amânare atunci când vine vorba de punerea în aplicare a ASD; vom lua măsuri și vom urmări companiile care nu s-au conformat”, a declarat Breton.

Amazon, Apple, Spotify, Booking.com, eBay, OnlyFans, AliExpress și Pinterest se numără printre platformele online care nu au dezvăluit detalii despre numărul de europeni care le folosesc serviciile, în conformitate cu termenul limită din februarie stabilit de Legea serviciilor digitale.

Legea, adoptată în 2022, urmărește să determine platformele să își intensifice moderarea conținutului, inclusiv să ia măsuri drastice împotriva materialelor ilegale, cum ar fi fotografiile cu abuzuri sexuale asupra copiilor și videoclipurile care promovează terorismul.

Breton a confirmat că CE, care va supraveghea platformele și motoarele de căutare cu peste 45 de milioane de utilizatori în UE, va proceda la desemnarea oficială a platformelor online foarte mari „în următoarele săptămâni”. Aproape 20 de companii, precum Facebook, TikTok, Twitter și Google, au fost deja declarate ca făcând parte din această categorie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *