Amazon continuă concedierile: 18.000 de angajați, fără loc de muncă

Gigantul retailer a declarat că a făcut prea multe „angajări pe bandă rulantă” în ultimii ani. Amazon a invocat, de asemenea, incertitudinile economice pentru noua rundă de reduceri de locuri de muncă.

Amazon a anunțat miercuri că va disponibiliza aproximativ 18.000 de angajați.

Directorul executiv al companiei, Andy Jassy, a declarat într-un comunicat că planificarea anuală „a fost mai dificilă, având în vedere economia incertă și faptul că am făcut atât de multe angajări în ultimii câțiva ani”.

Acestea vor afecta în principal serviciile de comerț electronic ale companiei, cum ar fi Amazon Fresh și Amazon Go, dar și diviziile de resurse umane.

Amazon are peste 1,5 milioane de angajați, ceea ce îl face al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, după Walmart.

Reducerile de personal, care au început din noiembrie anul trecut, sunt considerate cele mai mari din istoria companiei de la lansarea acesteia în 1994.

Deoarece multe economii puternice au fost lovite de recesiune și s-au luptat cu o inflație neobișnuit de mare în 2022, mai multe companii de tehnologie au apelat la diverse metode pentru a-și susține afacerile.

La rândul lui și gigantul rețelelor sociale Meta, care conduce Facebook, Instagram și Whatsapp, a anunțat în noiembrie anul trecut că va renunța la 13% din forța sa de muncă.

Cu toate acestea, agenția de presă Reuters a sugerat că reducerile de locuri de muncă ale Amazon le-au depășit pe cele ale altor giganți din tehnologie, inclusiv Meta.

Analiştii văd reducerile ca sfârşitul unui aşa-zis boom tehnologic care a domnit în ultimul deceniu.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *